Zelna Liget állomás 2017.07.22. 16:30 - 02:30

Helyszín: Zelna Liget, Balatonfüred
Borászok: Barabás Barna, Kis Tamás

Programok, Kínálatunk*

Gourmet Csomag
Időpont Program
16:30 Kapunyitás
16:30-21:00 Családi és gyermek programok
16:30-21:30 Grill piknik és BorBár nyitás
17:00-20:00 Közösségi kerekasztal beszélgetések
17:00-21:00 Dűlő séták Barabás Barna és Kis Tamás borásszal
20:50 Csillagszórós családi flashmob
21:00 – 22:00 Bagossy Brothers koncert
22:00 -00:00 Bográcsvacsora
23:00 Csillagvizsgálás a Ligetben
22:00-02:00 Vándorbor Party JazzKováccsal
3:00 Záróra
+ PROGRAM PRÉMIUM JEGGYEL RENDELKEZŐ VENDÉGEINKNEK
19:00-21:00 Exkluzív borvacsora Bernáth József cheffel

Tudtad, hogy a Vándorbor rendezvényeken:

 • a ház boraival harmonizáló ételeket exkluzív körülmények között fogyaszthatod el,
 • barátságos, ismerős légkör fogad,
 • profi és folyamatos éttermi kiszolgálásra számíthatsz, sosem marad üres a poharad,
 • miközben megihatsz pár pohár bort, animátorok vigyáznak a gyerekeidre, akik a szabadban játsszanak,
 • délután érkezhetsz, és akár késő estig maradhatsz a gyerekeiddel együtt,
 • megismerheted a pincészet borait, a borászt, a történetet, az elkészítési eljárásokat, kulisszatitkokat.

Néhány praktikus szó a rendezvényről

 • Domboldal, fű, bokor, fa, szőlőtőkék, mangalica – hát mit mondjunk még? Azt javasoljuk, hogy a magassarkút most hagyd otthon, s kényelmes cipőben töltsd nálunk el az időt.
 • Felkészültünk mi is a nap és a szúnyogok ellen, de a spray-det neked is érdemes bedobni a táskába!
 • A helyszínen lesz wifi, no nem azért, hogy a másik helyett a telódat nézd, hanem hogy jófejséged hirtelen videólejátszásokkal, s egyéb netes elérhetőséggel is alá tudd támasztani, ha épp úgy adódna.

Programok részletesen

Dűlőséták Barabás Barnával és Kis Tamással 17:00-21:00 – REGISZTRÁCIÓ A HELYSZÍNEN

A Ligetben az a csodálatos, hogy kézzel foghatóvá válik a föld, az ág, a levél, a gyümölcs, a dűlő szöge, éghajlata, és a nap amely süti. Sétáljatok együtt a borászokkal a szőlőtőkék között, hallgassátok meg a terület történetét, a telepítés technikáit, az idei év elvárásait, vagy tegyétek fel saját kérdéseiteket! A séta kb 30 perc, turnusonként 15-20 fő számára.

Kerekasztal beszélgetések 17:00-20:00 – ELŐREGISZTRÁCIÓ

A Ligetben könnyű dolgunk van, ha izgalmas beszélgetésekbe szeretnénk keveredni, de ennek koncentrált formáját most megszervezzük Nektek. A 30 perces kerekasztalos beszélgetéseket olyan személyek fogják vezetni, mint:

 • Barabás Barna és Lukács Lilla, Zelna borász házigazdák
 • Kis Tamás, Somlói Vándor borász házigazda
 • Bernáth József, kreatív chef
 • Nagy Gina, dietetikus
 • Izsák Norbert, PCC coach, bor szakújságíró, gyakorlati teológus
BAGOSSY BROTHERS KONCERT

“…tágas tér, zöld mező.

A képzelet, mi benned nő

az én világom.”

A zenekar 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő tagokból. Nevét a Bagossy testvérpár – Bagossy Norbert (gitár/ének) és Bagossy László (basszusgitár/vokál) – családneve ihlette, hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk).  Az indie/alternatív/folk hangzásvilág az előző évek tapasztalatai alapján kialakult és újragondolt zenei irányvonal eredménye. ElsőEP-jük 2013 decemberében készült el “Ha rólad szólna” címmel. 2014 végén, a Cseh Tamás Program nyerteseként rögzítették elsőnagylemezük anyagát. Legnépszerűbb dalaik rendszeresen hallhatóak az erdélyi és a magyarországi rádiókban. A 2014-es esztendőben több mint 70 élő koncertet adtak, állandó szereplői voltak a legfontosabb erdélyi zenei rendezvényeknek, de meghívást kaptak több magyar fesztiválra is. A 2015 márciusában megjelent első nagylemezük, az Elviszlek, az elsőhéten Deezer romániai és magyarországi toplistájának élén debütált. A zenekar jelenleg új, Vakít a kék címűEP-je anyagán dolgozik.

JAZZKOVÁCS

Kovács “Nagyember” László (teljes nevén Kovács László) Budapesten született, édesapja zongorista, akinek nyomdokaiba lépve tanulmányait zenei tagozaton végezte és zongorázni tanult.

1985-1988 között a Belvárosi Ifjúsági Ház tinidiszkójában kezdte pályafutását, 1989. júniusától a Hotel Rege Disco 2000 bárjának rezidense volt, ahol már bakelit lemezekről (is) dolgozik, itt sajátítja el az ún. beat mixing technikát. 1991-ben került a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Zoltán Kollégiumában üzemelő Új Vár Klub diszkóba, melynek rezidense volt 2001-ig. 2001-2009 között országjáró DJ, szinte minden jelentősebb klubban megfordult, 2009-2013 között pedig a budapesti Moulin Rouge rezidense, azóta ismét országjáró. Pályája során nagy hatással volt rá a holland DJ-producer Ben Liebrand munkássága és stílusa, ennek nyomán honosította meg a “megamix” műfaját Magyarországon.

 

Az idén 10 éves 90.9 Jazzy Rádió alapítója, illetve a Jazzy és a Klasszik Rádió 92.1 programigazgatója, melyek szöveges és zenei tartalmaiért is felel. Kovács a rádió indulásakor, és az azt követő években a zenei arculat kialakításában is részt vett, ezt megelőzően pedig hosszú éveken keresztül a Juventus Rádió műsorvezetőjeként dolgozott. Kovács László tíz éve, hétről-hétre vezeti műsorát a Jazzy Rádiónál JazzKovács címmel, mely közelít az ötszázadik adáshoz.

Karitatív szépség

A Vándorbor eszmeiségének egyik alappillére kapcsolatot teremteni a fiatal tehetségek és a nagyközönség között. Nekünk, a Vándorbor szervezőinek a bor mellett másik szívügyünk a fiatal, tehetséges képzőművészek támogatása. Így született meg a Vándorbor karitatív irányzata.

A képzőművész alkotásainak megvásárlásból befolyó összeget minden évben karitatív célokra fordítjuk, és a társadalmi felelősségvállalás jegyében egy rászoruló szervezetet támogatunk.

2017-ben együttműködő partnerünk Domonkos Petra ékszertervező.

Petra teljesen egyedi gyantaékszer kollekciót tervezett nekünk, amelynek darabjai kizárólag a Vándorbor platformjain keresztül lesznek elérhetőek.

Harmóniában a 2017-es balatoni borrégióval és a természettel, az ékszerekben a Balaton türkiz játéka köszön vissza.

Gyermekprogramok

A Vándorbor rendezvények alatt gyermekeiteket izgalmas, kedves és különböző korosztályokra szabott programok várják, szakképzett animátorok vezetésével. Arcfestés, állomásos kincskereső pálya, s különböző szabadtéri játékok, illetve sportmérkőzések garantálják, hogy senki sem fog unatkozni!

Ugrálóvár

Hely van, gyerekek lesznek, hát felfújjuk mindenki kedvencét, a kacsalábon forgó buborékpalotát! Ugrálásra fel!

Csúzlifa

A Ligetben tett látogatásunk egyik gyerekcsínye a néhány éve növögető csúzlifácska. A csúzli alakúra nőtt fa kiváló szórakozás lesz a nagyoknak és a sámlira álló kicsiknek, ahogy kiváló célbalövő képességeiket élesítik!

Kisvándor

Útnak indítjuk a kis vándorokat, hogy a területen egy kincsestérképpel bolyongva fedezhessék fel a vidék szépségeit, s feladataikat teljesítve büszkén válthassák be teletöltött tarisznyájukat a jutalom vándorzsákra! A feladatok párosával, de szülőkkel alkotott kisebb csoportban is teljesíthetőek, így a kicsik részvétele is megoldott.

Spricc – vízipisztoly flashmob

Arra számítunk, hogy igazi nyári időjárásunk lesz, így vízipisztoly villámcsődületet hirdetünk, nem csak a gyerekeknek! 3 perc leforgása alatt rohanjuk meg a fesztiválhelyszínt, hogy hűs-játékos vízsugárral kergessük meg a felnőtteket.

Csillagszórós örömtánc 20:50kor

A Vándorbor egyik jellegzetes pillanata minden este az, amikor a gyereksereg 20:50 perckor a színpadhoz sereglik és kezükben hatalmas csillagszórókkal intenek búcsút a napnak!

Babasarok (0-2 éves)

Árnyékos, takarókkal, s azt játékokkal borított csendes sátorban várjuk az igazán piciket, ahol szüleikkel kényelmesen és zavartalanul élvezhetik a rendezvényt. A picik részére babaétellel készül a catering, a mosdóknál pedig pelenkázót is találtok.

Kézműves asztal kicsiknek és nagyoknak

Egy nagyobb asztalnál várjuk azokat a gyerekeket és felnőtteket, akik szívesen elbíbelődnek kézművesség címén! Természetesen a bor a főszereplő, lesz itt szőlőfürtös függőkészítés, pompom pulikutya fonálból, arcfestés, kavicsfestés, festés-ragasztás-vágás, felnőtteknek borosüvegfestés, címketervezés, krumplinyomdás ruhafestés. Az eszközöket és alapanyagokat mi biztosítjuk.

Felnőtt programok

Címkedesign verseny

Szerintem a borászok életének egyik leghálásabb feladata lehet, amikor az ízhez színeket, formákat, betűket és szavakat kell párosítani. Hát, most Te is kipróbálhatod! A Zelna és Somlói Vándor pincészetek boraihoz készíthetsz újratervezéseket! Kóstolj és fess!

Az elkészült címkéket e-mailben várjuk, s a rendezvény után Facebook oldalunkon közönségszavazással eldöntjük, ki érzett rá leginkább a tökéletes párosításra!

Az eszközöket és alapanyagokat mi biztosítjuk.

Slackline pálya

Ez a program valószínűleg a borok sűrű kóstolása előtt lesz igazán népszerű, már ha a sikerélményt motivációs tényezőnek számítjuk. A fák és oszlopok közé kifeszített hevedereken egyensúlyozni egyáltalán nem könnyű, de a kihívás önmagában annyi adrenalint termel, hogy senki sem adja fel egykönnyen.

Hordófestés, szabadon

Sokunk elnyomott vágya, hogy az A4es papírról kiszaladhasson az ecset! Hát itt az idő, a hordók csak a vidám alkotókra várnak, hogy új designt, esetleg új funkciót kapjanak! Az eszközöket és alapanyagokat mi biztosítjuk.

Borkvíz

Kvízkérdések hada várja az érdeklődőket, melyeket a kóstolás élményével érdemes megválaszolni!

Szabadtéri könyvtár

Klasszikus magyar és nemzetközi irodalom, verseskötetek, mesekönyvek és magazinok várják a különböző olvasási igényű vendégeket a szabadtéri könyvtárligetben! Hintaágyon, pokrócon, babzsákon, széken asztalnál, akárhogy kényelmes, itt csak a napszemüvegedre és egy rozéra lesz szükséged.

Vándorbor selfie pont

Van egy pont, ahonnan minden látható: a Balaton, a szőlő, a dombok, és a nap is szemből világítja az arcotokat – tökéletes selfie készítő pont! Keresd a táblát!

Csillagvizsgálás

Sokunknak a csillagok csak régi gyerekkori élményekként jelennek meg, mert a nagyvárosi fények átvették szerepüket. Hát, itt a reflektorok mind hiányoznak, tessék csak felfelé tekinteni és hallgatni az asztronómus, azaz egy igazi csillagász meséit a végtelenről.

CÍM:

Zelna Liget, Balatofüred

GPS:

46.949516, 17.840375

Mikor:

2017. július 22. 14:30

Hogyan találsz el hozzánk?
Amennyiben az utazásotokról saját magatok gondoskodtok, itt találjátok a szükséges információkat. Jó utat!