Bemutatkozunk

Valami más, valami, ami hiányzott...

Azt mondják, valamit létrehozni csak szívügyből, szeretettel, odafigyeléssel érdemes. Vendégül látni máshogy talán nem is szabad.

A Vándorbor egy ilyen szívügyből életre hívott, új eseménysorozat, amely ötvözi a magyar borok, borkultúra, gasztronómia és Magyarország legszebb borvidékei iránti szeretetünket a professzionális vendéglátással.

Örömpiknik a szabadban, ahol a borász saját birtokán látja vendégül a borkedvelő közönséget és családjukat egy barátságos, laza ugyanakkor exkluzív miliőben. Ahol megtiszteljük a borászt és magunkat is azzal, hogy elengedve a hétköznapok őrült tempóját megállunk, és megengedjük végre magunknak azt, amiért igazán érdemes élni. Ízek, élmények, inspiráló, tartalmas kapcsolatok.

A Vándorbor azzal a hagyományteremtő céllal indult el, hogy minden évben bemutasson négy kiváló magyar borászatot és teljes portfóliójukat egy egy napos rendezvény keretein belül.

2017-ben állomásaink a Balaton borrégió egy-egy kiváló borbirtokát járják körbe.

Filozófia

Szívügyünk a jó bor...

A Vándorbor célja, hogy Ti, kedves vendégeink úgy érezzétek,

egy igényes kerti partiba érkeztek, ahol barátságos, közvetlen légkör fogad,
itt a zene csak annyira hangos, hogy beszélgetni is tudtok mellette,
miközben minőségi borokat fogyasztotok, gyermekeiteket animátorok szórakoztatják,
idilli környezetben fogyaszthatjátok el a ház boraival harmonizáló ételeket,
profi és folyamatos éttermi kiszolgálásra számíthattok.

Már délutántól érkezhettek, és akár késő estig maradhattok a családotokkal együtt, miközben megismerhetitek a pincészet borait, a borászt, a történetet, az elkészítési eljárásokat, kulisszatitkokat.
A vágyunk, hogy a nap végén ismeretanyagot, új kedvenc borokat és értékes kapcsolatokat vihessetek magatokkal haza egy-egy eseményről.

Vándorbor

Jegyvásárlás

Jegyek csak elővételben és korlátozott számban elérhetőek a Jegy.hu felületén.

A rendezvényről

Valami más, valami, ami hiányzott...

Hiszünk abban, hogy a kevesebb, néha sokkal több. Ezért, hogy valóban a megfelelő minőséget és exkluzivitást garantálhassuk vendégeinknek, a Vándorbor egyes állomásainak számát és vendéglétszámát is limitáljuk.

Évente csupán négy, egynapos eseményt szervezünk. Egy nap, egy rendezvény, egy borászat.

Az egyes állomások tematizáltak, így minden egyes állomásunk egyedi; és az adott pincészet borai, hangulata köré épül, mind a szórakoztató programokat, mind a vendéglátást tekintve.

Szervezők

Ács Anikó – A Vándorbor története 9 évvel ezelőtt indult. A Bujdosó-család dűlőjében vettünk részt egy borkóstolón. Ahogyan meséltek magukról, a boraikról, a földről, ahonnan a szőlő majd a bor származott, az egész éves küzdelmeikről… különleges közösségi élmény volt, csak rájuk tudtunk figyelni. Aztán egy évvel ezelőtt az Istvándy Borbirtokra tévedtem; és látva a gondosságot, szeretetet amivel a borvidék, a birtok, a vendéglátás felé fordultak Gergelyék, fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy mennyire jó lenne ezt a pillanatot, ezt az egészséges ritmust, életszeretetet, a természet közelségét másokkal megosztani. Azóta sok részlet és egy elhivatott csapat állt össze, hogy a Vándorbor 2017-ben megmutathassa, milyen értékek és emberek rejtőznek a magyar borok mögött. Remélem, nyáron Neked is átadhatjuk ezt az élményt!

Bóbis Enikő – Hát, rólam: szeretek fűben ülni, jó zenét hallani, tücsköt ijeszteni, mezítláb veszélyesen élni. Szeretem a bort, bár én nem értem a szőlőnek hogy lehet ilyen formája, de nagyon kedvelem azokat, akik igen. Örülök, ha mások örülnek és bosszankodok, ha Neked kényelmetlen. Talán ezért lettem rendezvényszervező. Várom, hogyan talál rád a kikapcsolódás fonala, hogyan örülsz a gyerkőcöd játékának, hányszor mondod az asztal fölött hogy “umami” és hogyan engeded, hogy a bor, a barátaid és a nyári zene elvigye a gondjaidat messzire, mint egy jó vándor valamirevaló batyuja.

„Azért szuper a Vándorbor, mert a borfesztiválokkal ellentétben tényleg odahozza az embereket borászathoz és a birtokhoz, így a mindennapjaink részéve válnak a vendégek. Azon a földön állva isszák azt a bort, ami abban a dűlőben termett. Így kerülnek igazán közel”

Barabás Barna, Zelna

„Számomra a borkészítés egy izgalommal teli kísérletezési folyamat, melyben az évben utoljára, mi magunk kockára tesszük az évjárat gyümölcsét. Az egész éves fáradtságos munka eredménye a szépen beérett szőlő. Ebből próbáljuk kihozni az adott bortípusnak megfelelően maximumot. Ahogy mondani szokták, a minőség 90%-a a szőlőben dől el.”

Barabás Barna, Zelna

„A bort mindig a hangulatunkhoz választjuk, befolyásolják az ételek, az időjárás, a nap állása, a fejünkben kavargó gondolatok. Mást választunk egy meleg napon szüretelés után, a kandalló mellett hideg téli estén, a haverjainkkal a tűz körül, szerelmünkkel kettesben tengerparton üldögélve, vagy a hüttében fagyoskodva.”

Váli Péter, VáliBor Borászat

„A borkészítést csak igazi szenvedéllyel, mély odafigyeléssel, a természet mély tiszteletével és megismerésével szabad csinálni.”

Váli Péter, VáliBor Borászat

„A borkészítés az életünk meghatározó része. Munka, hobbi, öröm és olykor bánat is, de óriási szerelem egyben. Szép így élni. Barcza Bálint barátom szerint kézfogás a természettel.”

Kis Tamás a borkészítésről, Somlói Vándor Pince

Mi úgy gondoljuk, hogy az elegancia nem valami felszínes dolog, hanem egy módja annak,

hogy az ember kifejezhesse tiszteletét az élet, és a munkája iránt.”

Istvándy Ferenc, Istvándy Pincészet

“A bor  nekem:  szerelem , szülőföldem, család, tradicíó, tisztesség, ,természet, közösség, hit, zene, művészet,  építészet, kultúra, gasztronómia és persze elegancia.”

Istvándy Gergely, Istvándy Pincészet

Gourmet

A kulináris élményeket a Budapest Party Service garantálja, a borvacsora ízvilágáról pedig Bernáth József chef gondoskodik.

Gyerekeknek

A család nekünk is fontos! Hozd magaddal a gyermekeidet is, rengeteg játékkal és képzett animátorokkal várunk rátok.

Karitatív

A Vándorbor hisz egy jobb világban, ezért bevétel egy részét karitatív célra fordítjuk.

Programok

Minden rendezvényünkön egyedi, izgalmas programokkal és zenei élménnyel várunk.