Istvándy állomás 2017.09.30. 16:30 - 02:30

Helyszín: Káptalantóti, Istvándy Pincészet
Borász: Istvándy Gergely

Bor, Balaton, örömpiknik az Istvándy Borbirtokon, korlátlan fogyasztás a rendezvény ideje alatt!

Az alábbi jegyeket kínáljuk kedves érdeklődőinknek. A megvásárolt jegy a helyszínen magasabb csomagra váltható, vagy további szolgáltatásokkal kiegészíthető!

Jegyek csak elővételben és korlátozott számban válthatóak meg!

Istvándy borokról

Korlátlan italcsomag az alábbi borokból – Gourmet

ROZÉ Cabernet Sauvignon 2016

A Cabernet Sauvignon rozénk egy meglepő bor, mert alapvetően rozét nem szokás ebből a szőlőfajtából készíteni, ahhoz ugyanis túl jó alapanyag, s vörösborként magasabb áron is értékesíthető. Mivel pincészetünknek ez az egyetlen kékszőlője, ezért ebből készítjük a rozénkat, de kifejezetten rozénak szüretelve. Ahhoz, hogy hordozza a gyümölcsös, epres-málnás jegyeket, meg kell várnunk míg eléri a 19-20-as mustfokot, így kapva meg a mediterrán típusú, tartalmas, borosabb jellegű rozé jellemzőit. Április elején palackozzuk, ami ideális a nyári értékesítésre, amikor is a bor éppen a csúcsán van.

BALATONBOR, Rizling 2016

100 % balatoni rizling. Friss és üde, citrusos-zöld almás illatok és zamatok.

A BalatonBor kizárólag olaszrizlingből készülhet, melyet idén 24 borászatnak sikerült elérnie. Célja hogy megbízható, jóízű, friss bort készítsünk a balatoni régióban, melyben a hangsúly a fajtán és a bor tisztaságán van. Ez egy technológiai bor, alacsonyabb alkoholtartalmú, korai szüretelésű, fröccsbornak is kiváló. A 2016-os évben akkora sikere volt a Rizlingünknek, hogy a 2000 palack már a nyár közepén elfogyott. Ebből tanulva, idén 5000 palackot dugóztunk le!

ÜDVÖSKE, Szürkebarát 2016

Az Üdvöske az idei év újdonsága! A szürkebarát az elmúlt évtizedekben nem nagyon találta a helyét a piacon, nem tudott nagy figyelmet kiváltani. Hagyományosan magasabb alkoholtartalmú, fahordós, száraz fehér bor készül belőle, de tavaly eldöntöttük, hogy kísérletezünk egyet. Szeptember elején szüreteltük és reduktív eljárással, acélhordókban, friss gyümölcsös, meglepően nagy aromavilágú, félszáraz fehérbort készítettünk belőle! Újbor, Márton napi bor, aminek célja, hogy a murci – azaz a félkész állapotban lévő bor – jegyeit viselve az embernek azt az érést adja, hogy maradt benne pár gramm cukor. Ahogy a neve is utal rá, ez egy igazán új dolog, amiben nagy bizalmunk volt, s be is váltotta azt!

BIZSERGÉS Muskotály 2016

Bizsergés, azaz ezer közül is felismerhető, gazdag aromatika, muskotályos zamat, citrusos interpretációban.

A Bizsergés borunk különlegessége, hogy alapvetően a véletlen műve! A 2014-es szüret végére megteltek a pincéink, ezért egy részét a sárgamuskotálynak a szabadban tároltuk, lesz, ami lesz. Ebben az időben már elég hidegek voltak, ezért elindult egy lassú szénsavas erjedés, minek következtében habzóbor hatású, de zamatában alma- és körtekompótra emlékeztető sikersztorit kaptunk! Ugyanebben az évben egy barátom ezt választotta az esküvői borának, minek hatására a násznép az összes palack Bizsergést elkapkodta! Bizsergésből idén már kétféle lesz: a félédes sárgamuskotály mellé egy száraz muskotályt is készítünk Ottonel szőlőből, melyhez szénsavat teszünk palackozás előtt, hogy a habzó hatást megtartsuk.

CABERNET SAUVIGNON 2013

Lédús, finoman fanyar és tiszta. Fekete és lila gyümölcsök, paprika és az érlelésre használt Trust hordó finom illat- és ízjegyei.

A 2013-as év egy jó, meleg évjárat volt, így a Cabernet Sauvignon is jóízű, gyümölcsös bor. Fiatal, 1-5 éves barikk hordóban érleltük, így a fa íze még nem telepedett rá. Elegáns, gyümölcsös, szépen összeért tétel. A villányi robosztus borok után ez felüdülés, lazább szerkezetű vörösbor, ami idén érte el a csúcsát.

Prémium borsor:

Huncutka 2016.

Kékderű 2015.

Laza Cuvée 2015.

Cabernet Sauvignon 2013.

Golgota 2013.

Programok részletesen

BorBár

A PiknikBár a könnyed pihenést célozza meg: elheveredhetünk a fűben, lenghetünk függőágyon, tollasozhatunk és borfagyit is kóstolhatunk, ami NAGYON HIDEG ÉS NAGYON MENŐ! A fagylaltba kevert bor, azaz borfagyi, krémes, boros, hűs – nyáron semmi többet nem kívánhatunk. 

Egy kisebb cirkuszi kocsira emlékeztető járgány áll a birtok aljában, ami szívesen szolgálja ki a szomjas vándort. A prémium borok, a házi szörp és a híres borfagyi lelőhelye ez!

Kerekasztal beszélgetések 17:00-19:00 – ELŐREGISZTRÁCIÓ

Az Istvándy Pincészetben könnyű dolgunk van, ha izgalmas beszélgetésekbe szeretnénk keveredni, de ennek koncentrált formáját most megszervezzük Nektek. A 30 perces kerekasztalos beszélgetéseket olyan személyek fogják vezetni, mint:

 • Izsák Norbert, PCC coach, bor szakújságíró, gyakorlati teológus
 • Istvándy Gergely, borász házigazda
 • Mágerné Istvándy Csilla, gasztrotündér házigazda
 • Máger Dániel, házigazda
 • Bernáth József, kreatív chef
 • Nagy Gina, dietetikus
Pincelátogatások 17:00-21:00 – REGISZTRÁCIÓ A HELYSZÍNEN

Az Istvándy Birtok helyszíni pincéje igen kicsi, úgy is hívják, pincetorok. A házigazdák szíves örömest megmutatják mindenkinek, mesélnek a nemespenészről, a régi hordókról, az ősi történetekről, mindezt turnusonként 20 percben, 15-20 fő számára.

Szőke Szandra Quintet

A Szőke Szandra Quintet különleges színfolt a hazai jazzpalettán, tartalmas, szép szövegeikhez izgalmas, jó hangulatú, fülbemászó jazz dallamok társulnak. Memory Palace című lemezük sikerrel debütált itthon és külföldön egyaránt, jelenleg pedig egy új albumon dolgoznak. Zenei koncepciójukban a hangsúly a saját szerzeményeken van, de megfér mellettük egy-egy versfeldolgozás, s akár egy Kimnowak-sláger is. Dalaikban a szöveg egyenrangú fontosságú a muzsikával, s a történet a dallamokban is tükröződik.

„Szandra szövegei mélyek, de játékosak. A hangja pedig finoman simogató. Olyan, mintha mellettem ülne a kanapén és a fülembe dúdolna.” – jazzma.hu

JAZZKOVÁCS

Kovács “Nagyember” László (teljes nevén Kovács László) Budapesten született, édesapja zongorista, akinek nyomdokaiba lépve tanulmányait zenei tagozaton végezte és zongorázni tanult.

1985-1988 között a Belvárosi Ifjúsági Ház tinidiszkójában kezdte pályafutását, 1989. júniusától a Hotel Rege Disco 2000 bárjának rezidense volt, ahol már bakelit lemezekről (is) dolgozik, itt sajátítja el az ún. beat mixing technikát. 1991-ben került a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Zoltán Kollégiumában üzemelő Új Vár Klub diszkóba, melynek rezidense volt 2001-ig. 2001-2009 között országjáró DJ, szinte minden jelentősebb klubban megfordult, 2009-2013 között pedig a budapesti Moulin Rouge rezidense, azóta ismét országjáró. Pályája során nagy hatással volt rá a holland DJ-producer Ben Liebrand munkássága és stílusa, ennek nyomán honosította meg a “megamix” műfaját Magyarországon.

 

Az idén 10 éves 90.9 Jazzy Rádió alapítója, illetve a Jazzy és a Klasszik Rádió 92.1 programigazgatója, melyek szöveges és zenei tartalmaiért is felel. Kovács a rádió indulásakor, és az azt követő években a zenei arculat kialakításában is részt vett, ezt megelőzően pedig hosszú éveken keresztül a Juventus Rádió műsorvezetőjeként dolgozott. Kovács László tíz éve, hétről-hétre vezeti műsorát a Jazzy Rádiónál JazzKovács címmel, mely közelít az ötszázadik adáshoz.

Karitatív szépség

A Vándorbor eszmeiségének egyik alappillére kapcsolatot teremteni a fiatal tehetségek és a nagyközönség között. Nekünk, a Vándorbor szervezőinek a bor mellett másik szívügyünk a fiatal, tehetséges képzőművészek támogatása. Így született meg a Vándorbor karitatív irányzata.

A képzőművész alkotásainak megvásárlásból befolyó összeget minden évben karitatív célokra fordítjuk, és a társadalmi felelősségvállalás jegyében egy rászoruló szervezetet támogatunk.

2017-ben együttműködő partnerünk Domonkos Petra ékszertervező.

Petra teljesen egyedi gyantaékszer kollekciót tervezett nekünk, amelynek darabjai kizárólag a Vándorbor platformjain keresztül lesznek elérhetőek.

Harmóniában a 2017-es balatoni borrégióval és a természettel, az ékszerekben a Balaton türkiz játéka köszön vissza.

Gyermekprogramok

A Vándorbor rendezvények alatt gyermekeiteket izgalmas, kedves és különböző korosztályokra szabott programok várják, szakképzett animátorok vezetésével. Arcfestés, állomásos kincskereső pálya, s különböző szabadtéri játékok, illetve sportmérkőzések garantálják, hogy senki sem fog unatkozni!

Kisvándor

Útnak indítjuk a kis vándorokat, hogy a területen egy kincsestérképpel bolyongva fedezhessék fel a vidék szépségeit, s feladataikat teljesítve büszkén válthassák be teletöltött tarisznyájukat a jutalom vándorzsákra! A feladatok párosával, de szülőkkel alkotott kisebb csoportban is teljesíthetőek, így a kicsik részvétele is megoldott.

Csillagszórós örömtánc 20:50

A Vándorbor egyik jellegzetes pillanata minden este az, amikor a gyereksereg 20:50 perckor a színpadhoz sereglik és kezükben hatalmas csillagszórókkal intenek búcsút a napnak!

Babasarok (0-2 éves)

Árnyékos, takarókkal, s azt játékokkal borított csendes sátorban várjuk az igazán piciket, ahol szüleikkel kényelmesen és zavartalanul élvezhetik a rendezvényt. A picik részére babaétellel készül a catering, a mosdóban pedig pelenkázóasztalt is találtok.

Kézműves asztal kicsiknek és nagyoknak

Egy nagyobb asztalnál várjuk azokat a gyerekeket és felnőtteket, akik szívesen elbíbelődnek kézművesség címén! Természetesen a bor a főszereplő, lesz itt szőlőfürtös függőkészítés, pompom pulikutya fonálból, kavicsfestés, festés-ragasztás-vágás, felnőtteknek borosüvegfestés, címketervezés, krumplinyomdás ruhafestés. Az eszközöket és alapanyagokat mi biztosítjuk.

Felnőtt programok

Címkedesign verseny

Szerintem a borászok életének egyik leghálásabb feladata lehet, amikor az ízhez színeket, formákat, betűket és szavakat kell párosítani. Hát, most Te is kipróbálhatod! Az Istvándy pincészet kínált boraihoz készíthetsz újratervezéseket! Kóstolj és fess!

Az elkészült címkéket e-mailben várjuk, s a rendezvény után Facebook oldalunkon közönségszavazással eldöntjük, ki érzett rá leginkább a tökéletes párosításra!

Az eszközöket és alapanyagokat mi biztosítjuk.

Hordófestés, szabadon

Sokunk elnyomott vágya, hogy az A4es papírról kiszaladhasson az ecset! Hát itt az idő, a hordók csak a vidám alkotókra várnak, hogy új designt, esetleg új funkciót kapjanak! Az eszközöket és alapanyagokat mi biztosítjuk.

Borkvíz

Kvízkérdések hada várja az érdeklődőket, melyeket a kóstolás élményével érdemes megválaszolni!

Naplemente borzene – REGISZTRÁCIÓ A HELYSZÍNEN

Nyakba akaszthatós borospohárral, piknikpokrócokon ülve nézzük a kúp alakú Tóti-hegyről, ahogy a nap eltűnik a Szent György-hegy mögött. Mindeközben napbúcsúztató élőzene  viszi a gondolatainkat vele az Óperencián túl. A séta egy irányba fél óra, ezért a program összesen 1,5 óra hosszáig tart.

Barkaszos szőlőszafari – ELŐREGISZTRÁCIÓ

Zarándokoljon „Noé bárkájával” A GOLGOTÁRA!

A “Barkas”szó BÁRKÁT jelent, azaz olyan kis hajót, amely a közeli kikötők közötti kisteherforgalmat bonyolítja le. És ezt a nevet kapta az a keletnémet furgon is, ami az NDK válasza volt a híres VW T1 sikerére. Az Istvándy pincészet 1979-es évjáratú, gyönyörűen felújított B1000-es modelljével már az utazás is különleges élmény, igazi szafari a szőlőültetvények között. Aki még emlékszik a kisbusz isteni hangjára, és arra, hogy milyen vele a “száguldás”, nosztalgikus hangulatban tekintheti meg a festői szépségű Hegymög, Semylon és a Golgota dűlőket.
A nap folyamán 4 alkalommal indul 30 perces túra, melyekre előzetesen kell regisztrálni.

Bormozi a kertben

A birtok történetéről  készült kisfilm, illetve olyan magyar filmek pörögnek a vásznon sötétedés után, melyeket a Balaton ihletett. Kényelmesen, babzsákon elnyúlva, esti borokat kortyolgatva!

Csille out! Azaz a vizes pont

Gergely két régi, a szőlészetben használatos szüretelő csillét újított fel, amit megtölt hideg vízzel, és lehet is csobbanni! Ez a Csille Out!
A fürdőegységeket mindenki csak saját felelősségére használhatja!

Szabadtéri könyvtár

Klasszikus magyar és nemzetközi irodalom, verseskötetek, mesekönyvek és magazinok várják a külnböző olvasási igényű vendégeket a szabadtéri könyvtárligetben! Hintaágyon, pokrócok, babzsákon, széken asztalnál, akárhogy kényelmes, itt csak a napszemüvegedre és egy rozéra lesz szükséged.

Vándorbor selfie pont

Van egy pont, ahonnan minden látható: a Balaton, a szőlő, a dombok, és a nap is szemből világítja az arcotokat – tökéletes selfie készítő pont! Keresd a táblát!

Csillagvizsgálás

Sokunknak a csillagok csak régi gyerekkori élményekként jelennek meg, mert a nagyvárosi fények átvették szerepüket. Hát, itt a reflektorok mind hiányoznak, tessék csak felfelé tekinteni és hallgatni az asztronómus, azaz egy igazi csillagász meséit a végtelenről.

Programok, Kínálatunk*

Gourmet Csomag
Időpont Program
16:30 Kapunyitás
16:30-21:00 Családi és gyermek programok
16:30-21:30 Grill piknik és BorBár nyitás
17:00-19:00 Közösségi kerekasztal beszélgetések
17:00-19:30 Barkaszos szafari túrák
17:00-21:00 Pincelátogatások
19:45 Naplemente túra indulása
20:50 Csillagszórós családi flashmob
21:00 – Szőke Szandra Quintet
22:00 -00:00 Bográcsvacsora
23:00 Csillagvizsgálás
22:00-02:00 Vándorbor Party JazzKováccsal
3:00 Záróra
+ PROGRAM PRÉMIUM JEGGYEL RENDELKEZŐ VENDÉGEINKNEK
19:00-21:00 Exkluzív borvacsora Bernáth József cheffel

Tudtad, hogy a Vándorbor rendezvényeken:

 • a ház boraival harmonizáló ételeket exkluzív körülmények között fogyaszthatod el,
 • barátságos, ismerős légkör fogad,
 • profi és folyamatos éttermi kiszolgálásra számíthatsz, sosem marad üres a poharad,
 • miközben megihatsz pár pohár bort, animátorok vigyáznak a gyerekeidre, akik a szabadban játsszanak,
 • délután érkezhetsz, és akár késő estig maradhatsz a gyerekeiddel együtt,
 • megismerheted a pincészet borait, a borászt, a történetet, az elkészítési eljárásokat, kulisszatitkokat.

Szállás és utazás

Budapest-Káptalantóti-Budapest transzfer

Első a biztonság! Hogy egészséggel és nyugodt szívvel kóstolhasd a pincészetek borait, igény esetén transzfert is biztosítunk 5000 Ft ellenében. A rendezvényre elsőként érkezel és a buli végén vissza is viszünk Budapestre.

Ajánlott szállások

Kényelmetek érdekében összegyűjtöttük nektek a környékbeli szálláshelyeket.

 

CÍM:

Istvándy Pincészet, Káptalantóti, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, 8283

GPS:

46.8331981,17.512325

Mikor:

2017. szeptember 30. 14:30

Hogyan találsz el hozzánk?
Amennyiben az utazásotokról saját magatok gondoskodtok, itt találjátok a szükséges információkat. Jó utat!